woensdag 22 januari 2014

22 januari 2014...uit de dubbele cijfers!

Gisteren al weer chemo 3 van 12 gehad en dat betekent dat ik er nog maar 9 hoef! Uit de dubbele cijfers....
Tot nu toe zijn deze chemo's redelijk te doen. Ben lang niet zo beroerd als met de vorige serie. Ik merk wel dat ik vermoeider ben, dus als een "oud wijf" behoefte heb aan een middagslaapje....
Beetje rondscharrelen in huis gaat best goed, maar een paar uurtjes op mijn werk hakken er best in en het rondje hardlopen wat ik afgelopen maandag heb geprobeerd was ook niet zo'n goed plan....
Dan merk je pas wat de chemo allemaal met je doet...:-(

Vorige week heb ik ook de uitslag gehad van de scan van de bloedvaten in mijn buik. Niet onverdeeld positief helaas. Het is nog maar de vraag of het gaat lukken.
Afgelopen maandag hebben we nog een gesprek gehad met de plastisch chirurg van het Martini. Dit naar aanleiding van de infoavond die we een tijdje geleden hebben bezocht.

Dit gesprek bevestigde het goede gevoel dat ik heb bij deze chirurg en we hebben dan ook besloten om, na de chemo's, over te stappen naar het Martini voor de operatie en verdere behandeling.
Deze week wil ik gebruiken om contact te leggen met de mamapoli in het Martini, met een chirurg en zorgen dat mijn gegevens vanuit Drachten naar het Martini gaan. Ook zal ik dr. Krabbe (plastisch chirurg Drachten) moeten vertellen dat ik naar een andere chirurg ga....(zucht).

Vrijdag 7 februari wordt er een tussentijdse scan gemaakt van mijn borst. Hopelijk gaan we dan horen/zien dat de chemo's hebben aangeslagen.

Gelukkig gebeuren er ook nog andere dingen, die veeeeel leuker zijn!
Omdat onze zomervakantie erg onzeker is hebben we bedacht om begin april (na de chemo en voor de operatie) even een weekje weg te gaan.
Gelukkig werkt de school mee en mogen we de jongens een weekje van school halen, zo fijn!
We zijn nu aan het kijken voor een reisje naar bijvoorbeeld Turkije in een leuk resort!
Heerlijk om even mee bezig te zijn en naar uit te kijken!

Verder is er niet zoveel te melden, ik ga gewoon lekker door zo...
11 februari spreken we de oncoloog , ik houd jullie op de hoogte!
Liefs

donderdag 9 januari 2014

9 januari 2014... 1 van 12

Toch wel gespannen en met frisse tegenzin ging ik afgelopen maandag weer naar de "chemokamer" in Drachten...

De laatste AC chemo had er (ondanks een veelbelovend begin) toch wel heel erg ingehakt. Ze zeggen wel dat deze nieuwe serie (Taxol) minder heftig is, maar ik vertrouwde dat toch niet helemaal...

Maar ja, weglopen is ook geen optie!
Dus weer in de stoel. Prikken wordt lastiger omdat linkerarm onbruikbaar is door de trombose. Aderen in rechterarm zijn verhard door chemo. Maar na een keer goed mis te heben geprikt is het toch weer gelukt.

Het is nu donderdag en ik moet eerlijk zeggen dat deze chemo "meevalt"! Ik ben inderdaad minder beroerd, alleen wel heel erg moe. Er komen er nog 11, ben benieuwd!

Gelukkig is mijn ingezwachtelde arm ook weer vrij, dinsdag kwam de aangemeten kous. Zit een stuk beter en geeft weer heel veel vrijheid!
Afgelopen dinsdag is er ook nog een scan gemaakt van mijn buik. Dit om te zien of er goede bloedvaten zijn voor transplantatie. Komende week zal ik hier meer van horen, spannend...

Vanaf volgende week zal mijn cocktailuurtje op de dinsdag zijn (09.00 uur), ik houd jullie op de hoogte.

Liefs