maandag 25 november 2013

25 november 2013...klaar voor de volgende ronde!

Zo...net terug uit het ziekenhuis! En deze keer heb ik iets leuks gedaan....ik was uitgenodigd voor een workshop LOOK GOOD...FEEL BETTER. Dit is een stichting die praktische workshops geeft over uiterlijke verzorging aan mensen met kanker (oftewel hoe leuk kun je er nog uitzien zonder haar, wenkbrouwem en wimpers!) Een leuke groep vrouwen, al snel zaten we allemaal met onze kale kop voor de spiegel! Lekker experimenteren met make-up. Na afloop kregen we allemaal een toilettas vol met leuke artikelen mee. Verwennerij!

 Afgelopen weekend ben ik met Lex even een nachtje weg geweesr. Wat quality time voor ons tweetjes. Terug naar hotel Spoorzicht in Loppersum (hier zijn we getrouwd). Lekker eten, goed gesprek en kunnen uitslapen: een goede start voor chemo nummer 3!

 Fysiek heb ik ook geprobeerd me voor te bereiden...sinds vorige week ga ik naar fysiofitness. Even een klein uurtje werken aan mijn conditie, fietsen, crosstrainer en loopband. Lekker! Wel nadenken want mijn hartslag mag niet te hoog worden en ik mag eigenlijk ook niet zweten (gevaar voor mijn omgeving...) momenteel ben ik een soort van chemische bom!

Het moge duidelijk zijn: ik ben er helemaal klaar voor! Komende week zal wel weer pittig zijn, maar als het goed is ben ik weer redelijk op de been voor het gezelligste avondje van het jaar...Sinterklaas!

Tot laterrr,
Liefs

dinsdag 12 november 2013

12 november 2013...week 2

Ondertussen is het al weer een week geleden dat ik mijn 2e chemo heb gehad. En...ik ben weer aardig aan het opkrabbelen! Spendeer nu het merendeel van mijn dag buiten bed.... Gister weer even gekeken op het werk. Nu zonder m'n laptop mee te nemen, dus niet gewerkt (best lastig...)! Ik had bedacht om ook maar iets aan beweging te doen, maar wat? Had me voorgenomen om elke dag een half uur te gaan wandelen, maar ja om dit in de stromende regen te doen... Gewoon weer naar bodypump te gaan, leek me ook niet zo'n goed plan. Dus....ik ben vanochtend naar de fysiotherapeut gegaan! Hier kun je nl ook fysio-fitnessen en een beetje begeleiding kan geen kwaad, lijkt me. Intake gehad met een heel aardige dame die wel erg benadrukte dat ik mijn energie goed moet verdelen (ze heeft het idee dat ik nog best veel ballen in de lucht wil houden).... Afgesproken dat ik a.s. vrijdag weer kom voor een prive-sessie om te zien wat ik "aankan". Idee is om dan in mijn goede weken ca. 2x per week half uur/3 kwartier wat cardio te doen om mijn conditie op peil te houden (of te krijgen?) Toen ik thuiskwam viel ik midden in Nederland in beweging....ook leuk! Es kijken of ik dat morgenochtend mee kan doen... Zo blijf ik een beetje bezig!

dinsdag 5 november 2013

5 november 2013...Chemo 2, dag 2


 Gisteren was het weer zover, om 11 uur werden we in het "chemocentrum" verwacht.
Best een prettige tijd. Het liep namelijk tegen lunchtijd, dus ik kreeg een kopje soep en een lunch aangeboden. Aan de verzorging markeert niets!

Eerst bloed geprikt om te kijken of de chemo door kon gaan. Groen licht, dus de infusen werden weer ingebracht.

Ca. Anderhalf uur later stonden we weer op straat.
En... Ik kan consumptie 2 van mijn chemo-cocktailkaart afvinken!


Vandaag is dus dag 2 en het gaat redelijk. Vergelijkbaar met de vorige keer maar ik heb het gevoel dat ik iets minder misselijk ben.
Wel weer een enorme dorst en erg moe.
Maar met de ervaring van de vorige keer ga ik ervan uit dat ik me vanaf het weekend weer beter ga voelen!

Tot later!
In mijn relaxfauteuil in de chemokamer!