dinsdag 17 december 2013

16 december... Chemo 4!!

Vanochtend al vroeg eruit. We moesten om 08.10 in het ziekenhuis voor een afspraak met de oncoloog.

Beetje informatief...gesproken over mijn beroerdheid. Hij gaf aan dat er nog een ander medicijn was, dat ik zou kunnen proberen. Dit moet alleen een uur inwerken....gelukkig waren we vroeg!

Verder gaat hij zorgen dat er een MRI wordt ingepland om te zien wat de chemo tot nu toe heeft gedaan...

Vervolgens naar de chemo-kamer.
Ik heb al een week of 2 pijn in mijn linkerarm, vorige week gaf de fysio aan dat het ws. iets met een pees was, reactie op infuus, dat in mijn linkerarm had gezeten.
Klonk logisch, toch?

Helaas....ik vertelde het toch maar even, ook met de vraag of ze deze keer in mijn andere arm wilden prikken.
Verpleegkundige reageerde heel alert! Kon absoluut geen pees zijn ... Waarschijnlijk iets met een ader!

Meteen een afspraak bij dermatologie. Hier kon ik na de chemo terecht. Eerst maar de chemo. Bloedwaarden waren goed, al waren de witte bloedlichaampjes iets aan de lage kant, chemo mocht toch doorgaan.

Vervolgens naar dermatologie...en helaas: de ader in mijn linkerarm zit een stuk dicht. Trombose!!
Houdt in 3 maanden spuiten en een kous....gelukkig is het mijn linkerarm en gelukkig is het winter!

Kous moet aangepast worden, dus nu is mijn arm helemaal ingezwachteld, lijk wel een michelin
mannetje...


A.s donderdag moet ik terugkomen voor controle.
Niet helemaal verwacht toen we vanochtend naar ziekenhuis gingen. Alle hulde voor alerte verpleegkundige!
Uiteindelijk waren we pas om half 3 thuis.

Bijkomend goed nieuws.. Door nieuwe medicijn veel minder last.!! Grr, had ik t nu toch maar eerder gevraagd.

En het was de laatste AC-kuur, jippie!
Volgende serie (taxol) gaat vanaf 6 januari van start.

Nu eerst donderdag maar weer afwachten...

Liefs en tot volgende keer!













3 december 2013.... Voorlichtingsavond borstreconstructie

Een collega had mij geattendeerd op deze avond.
Altijd goed om je zo volledig mogelijk te oriƫnteren!

Was een zeer interessante avond. Plastisch chirurg die erg enthousiast vertelde over wat mogelijk is. Duidelijke foto's. Vervolgens mochten we bij 4 vrouwen kijken naar het resultaat. Respect dat zij zich zo bloot gaven!

Ik heb gekeken bij een vrouw die een reconstructie vanuit haar buik had laten doen. Ik vond het erg mooi. Kost wel allemaal (veel) tijd, maar het resultaat mag er dan ook wel zijn!

Brengt wel weer twijfel... Dacht dat er overal hele lange wachtlijsten zouden zijn en dat ik heel veel geluk had in Drachten/Leeuwarden... Maar ook in het Martini kan ik met een maand of 3 terecht!

Zucht.. Wat nu? Ook een heel prettige chirurg met als bijkomend voordeel (praktisch/logistiek) dat ik dan qua operatie en nazorg in het Martini (Groningen)  terecht kan en dit scheelt weer ten opzichte van Leeuwarden...

Eerst maar es de scan van mijn buik afwachten. Heb wel voor de 20 januari een afspraak gemaakt met de plastisch chirurg in Groningen...

Wordt vervolgd!

dinsdag 3 december 2013

3 december 2013...hoopgevend nieuws!

Vanmiddag hadden we weer een afspraak bij de plastisch chirurg, dr. Krabbe.
Ik had deze afspraak zelf gemaakt omdat ik een aantal vragen had over de mogelijkheden die er zijn.

De vorige keer was ze vrij duidelijk dat het NIET mogelijk was om bij de operatie, waarbij mijn borst wordt verwijderd, een directe reconstructie vanuit mijn buik te doen. Protocol is eerst een implantaat.

Nu heb ik de documentaire "nieuwe tieten" gezien. Hierbij laat een vrouw preventief haar borsten verwijderen en reconstrueren vanuit haar buik.
Als dit kan, waarom dan ook niet bij mij???

Dat was zo ongeveer mijn belangrijkste vraag.... Het gesprek liep even anders!

De plastisch chirurgen van Leeuwarden/Drachten willen nu ook deze manier van reconstrueren aanbieden! Zij zijn hier voorstander van en bespreken dit nu met chirurg en anesthesist. Maar ik heb het idee dat dit wel goed komt!

Ook met de wachtlijst moet het goedkomen. Ik heb natuurlijk nog een heel traject te gaan met een operatie in april/mei.

Dus...met een beetje "mazzel" kan het toch gewoon in een keer en wordt bij de komende operatie de tumor verwijderd en krijg ik een mooie nieuwe "buik"tiet!

Allereerst wordt er nu een scan van de bloedvaten in mijn buik gemaakt. Deze moeten helemaal goed zijn, anders heeft de operatie geen kans van slagen. Dit is nog wel spannend dus.
Daarna praten we verder!

Ik kan jullie wel vertellen dat dit me weer veel energie geeft. Ook stof tot nadenken...want het is een pittige operatie en wat kan ik met mijn andere borst?

Afgesproken eerst de scan, daarna aanvullend gesprek met chirurg!

Mooie stok achter de deur: ik moet nu echt stoppen met roken! Anders gaat de operatie ook niet door.
Starting....now!!

zondag 1 december 2013

1 december 2013....dag 6 (chemo 3)

Vannacht kon ik niet slapen... Hoefde niet eens te denken aan "erge dingen".
 Was heel erg bezig met de surprises voor Sint, dat ik weer even in mn blog wilde schrijven (en wat dan? zoveel is er niet gebeurd). Zo lastig om je hoofd "stop"te zetten!

 Uiteindelijk ga je dan natuurlijk wel nadenken over wat er nu aan de hang is en weet je....die tumor is nog niet eens zo erg; die chemo! die is killing....Of is dit heel raar wat ik zeg?

 Gelukkig nog maar 1 van deze AC chemo! Wat zal ik blij zijn wanneer t 21 december is.....(5 dagen na chemo 4). Met de ervaringen van nu, zal het dan weer beter gaan. Want echt, wat voel je je beroerd die eerste 4 of 5 dagen! Troep is het!!

 Maar nu kijken we weer vooruit! En realiseer ik me dat we onbewust de chemo's best handig hebben gepland! Afgelopen week was waardeloos, maar nu gaat het langzaam weer beter en ben ik met Sinterklaas weer grotendeels aanwezig.
 Hetzelfde geldt straks voor kerst en oud&nieuw, vallen beide in mijn "goede weken"...

 Gelukkig gebeuren er ook heel veel leuke dingen. Gister met Imre naar Sinterklaas op mn werk geweest. Mooi cadeau gekregen. Was leuk om er weer even te zijn. Vanmiddag gaan we aan de slag met de surprises voor school (is dat tenminste uit mijn systeem en kan ik komende nacht hopelijk wel slapen).

 Surprises zijn nog best lastig als je 7 jaar bent en nog heilig gelooft in de goede Sint.... Bij een suprise moet ook een gedicht en dat vond Imre toch wel heel erg raar:
 bij de beginzin Sint heeft heel lang moeten denken.... was zijn commentaar "ik ben toch Sinterklaas niet? dan moet ik toch "Imre"zeggen...

 Gelukkig kan grote broer Jesse dit weer wat uitleggen "je doet gewoon alsof...je hoeft het niet te snappen, gewoon doen!" Heerlijk!

 Aanstaande dinsdag hebben we een afspraak bij de plastisch chirurg. Ik heb veel vragen over wat er mogelijk allemaal kan gebeuren... Directe reconstructie, welke en wanneer. Ben er ondertussen ook wel achter dat een directe reconstructie niet in 1 keer klaar is (hoe gaat dit dan in zijn werk?) etc. etc. Hoop dinsdag weer een stuk wijzer te zijn!