woensdag 26 maart 2014

26 maart 2014... Het zit erop!

Dag lieve mensen,

Het zit erop...gisteren mijn laatste chemo gehad, de kaart is vol!!



Heerlijk maar ook onwerkelijk en een beetje eng... Hoe gek het ook klinkt het was ook een veilige periode. Tijdens de chemo konden er geen andere dingen gebeuren en nu gaan we in volle vaart richten de volgende fase... de operatie!

25 april gaat deze gebeuren en hoe zal ik daar uit komen? Hoe confronterend zal het zijn?
Ik zie er wel wat tegenop...

Maar eerst ga ik genieten van de komende periode.
Genieten van de mooie bos bloemen die gister bij de chemokamer voor me klaar stond (van een paar dierbare vriendinnetjes).

Genieten van de lieve appjes die ik heb gekregen. Genieten van de kaarten die ik heb gekregen....wat denken julie toch allemaal goed aan mij!
Wat ben ik toch een gelukkig mens met al die fijne en lieve mensen om mij heen...dank jullie wel!

Ook gaan wij (enorm) genieten van onze vakantie! 7 april a.s. vliegen we naar Turkije, naar een (als ik de foto's en commentaren mag geloven) superchique all-inclusive hotel. Lekker even weg met ons viertjes.

Daarna begint het weer...16 april een MRI, 17 april afspraak anesthesie en 25 april....B-day!

Voor nu een hele blijde Tanja
xxx

woensdag 5 maart 2014

5 maart 2014... Bij de laatste 3!!

Het is net een wedstrijd en ik zit bij de laatste 3....
Nog 3 keer naar het ziekenhuis... Nog 3 keer een infuus in mijn arm... Nog 3x de chemo en dan is het KLAAR!!

Een heerlijk gevoel, 25 maart is de laatste keer chemo, dan een weekje thuis en maandag 7 april vliegen we met z'n viertjes naar Turkije! Even lekker relaxen in een mooi resort.

Afgelopen vrijdag zijn we bij de plastisch chirurg geweest. Zij had de scan van mijn buik bekeken (bloedvaten) en ziet zeker mogelijkheden. Plan is nu om na de zomer (september) de reconstructie operatie te doen vanuit mijn buik.
Fijn dat zaken nu concreter worden.
Over 2 weken weer een afspraak met de chirug over de operatie in april. Hopelijk kunnen we dan ook een week of een exacte datum bepalen.

Fase 1 is nu bijna voorbij....even rust en dan fase 2. Benieuwd en spannend hoe deze zal zijn....

Tot later!

1 maart 2014... Boksring

Natuurlijk zijn ze er: lotgenoten.... Mensen in mijn omgeving die ook getroffen zijn door kanker.
Een van deze mensen is Leo Krispijn, dominee van onze kerk.
Hij heeft op een hele mooie manier beschreven hoe hij zijn ziekte ervaart.
Graag wil ik dat met jullie delen.

Ik sta in een boksring. Hoe ik hier terecht ben gekomen en waarom ik moet boksen, geen idee. Ik heb niets met boksen: mensen die elkaar tot moes slaan voor de eer of voor het geld. Ik kan er de lol niet van inzien. Toch sta ik nu als bokser uitgedost in de ring en schijn ik te moeten boksen. Om mij heen hoor ik het opgewonde publiek. Het wordt een serieuze wedstrijd.
Tegenover mij ontwaar ik in het half duister een andere bokser. Zijn glimmende spieren verraden: dit is een echte. Ik heb geen schijn van kans.
Gelukkig staat ook de scheidsrechter al in de ring. 'Scheidsrechter, dit moet een misverstand zijn. Ik ben geen bokser en wil ook helemaal niet boksen'. Het spijt me voor je, maar je zult moeten boksen. Ieder heeft in het leven zijn momenten dat hij ergens tegenop moet boksen. Niemand vindt dat leuk, maar je hebt geen keus. Jij bent aan de beurt. ' Ja, maar kijk eens naar mijn tegenstander. Ik kan toch nooit van hem winnen?' 'Op het eerste gezicht, zeker. Maar denk eens aan David en Goliath! En de mensen in de zaal zijn dat ook je tegenstanders of mag je hulp van hen verwachten? Als ik je een tip mag geven: hoe hard je ook geslagen wordt, kom met alles wat in je is weer overeind en hou vol. Als je dat doet, heb je echt een kans van slagen. Dat is mijn belofte'.

De gong gaat, de wedstrijd begint. Mijn tegenstander stapt in het licht en is nog groter en dreigender dan ik vreesde. Ik hoef geen enkel medelijden te verwachten. Enkel lijden... In blinde paniek zet ik het op een lopen en probeer uit de ring te ontsnappen, maar dat lukt niet. Ik zit tussen de touwen gevangen. Na nog een paar wanhopige uitwijkpogingen gebeurt het onvermijdelijke: de ene klap na de andere teistert mijn lichaam. Ik suizebol, probeer vol te houden, maar natuurlijk is het vechten tegen de bierkaai. Een paar rake klappen en ik stort ter aarde. De scheidsrechter begint tot 10 te tellen. Ik wil alleenm aar blijven liggen. Dan is het tenminste voorbij. Dan mag ik eruit. Ben ik er vanaf. Maar uit het publiek hoor ik stemmen die mij oproepen ok overeind te komen: 'Kom op, hou vol, geef niet op, houd moed'. Dat was ook wat de scheidsrechter had gezegd. Ik lijk wel gek, maar een stille kracht in mij begint mij overeind te hijsen en weer op mijn wankele benen te zetten net voor de scheidsrechter is uitgeteld. Het spelletje begint weer opnieuw. Gelukkig voor ik weer erge klappen krijg gaat de gong. De eerste ronde is voorbij.nterug in mijn hoek hang ik uitgeteld in de touwen. Maar om mij heen ontstaat een bruisende activiteit. Mensen komen me verzorgen, te eten geven, te. Drinken, moed inspreken, oud boksers geven advies. De pauze is kort, maar heel krachtig. Daarom valt het extra op dat het in de hoek van de tegenstander doodstil is. Daar is niemand. Maar natuurlijk, hij heeft toch ook niemand nodig? De gong voor de volgende ronde gaat. En weer begint het spelletje van voren af aan: proberen vol te houden. Neergeslagen worden. Weer overeind krabbelen. Ronde na ronde. Het lukt tot nu toe. Maar hoeveel ronden zijn er nog te gaan? Hoe lang kan ik dit volhouden? Blijven de mensen mij zo steunen? Kan ik deze wedstrijd ooit overleven, laat staan winnen?
Wanneer maakt de Scheidsrechter er een eind aan en verlost mij uit deze gevangenis? Intuïtief weet ik dat ik het uiteindelijk van de ScheidsRechter moet hebben. Dat hij me zal helpen. Al weet ik nu niet hoe en wanneer. Volhouden maar weer, volhouden....