dinsdag 3 december 2013

3 december 2013...hoopgevend nieuws!

Vanmiddag hadden we weer een afspraak bij de plastisch chirurg, dr. Krabbe.
Ik had deze afspraak zelf gemaakt omdat ik een aantal vragen had over de mogelijkheden die er zijn.

De vorige keer was ze vrij duidelijk dat het NIET mogelijk was om bij de operatie, waarbij mijn borst wordt verwijderd, een directe reconstructie vanuit mijn buik te doen. Protocol is eerst een implantaat.

Nu heb ik de documentaire "nieuwe tieten" gezien. Hierbij laat een vrouw preventief haar borsten verwijderen en reconstrueren vanuit haar buik.
Als dit kan, waarom dan ook niet bij mij???

Dat was zo ongeveer mijn belangrijkste vraag.... Het gesprek liep even anders!

De plastisch chirurgen van Leeuwarden/Drachten willen nu ook deze manier van reconstrueren aanbieden! Zij zijn hier voorstander van en bespreken dit nu met chirurg en anesthesist. Maar ik heb het idee dat dit wel goed komt!

Ook met de wachtlijst moet het goedkomen. Ik heb natuurlijk nog een heel traject te gaan met een operatie in april/mei.

Dus...met een beetje "mazzel" kan het toch gewoon in een keer en wordt bij de komende operatie de tumor verwijderd en krijg ik een mooie nieuwe "buik"tiet!

Allereerst wordt er nu een scan van de bloedvaten in mijn buik gemaakt. Deze moeten helemaal goed zijn, anders heeft de operatie geen kans van slagen. Dit is nog wel spannend dus.
Daarna praten we verder!

Ik kan jullie wel vertellen dat dit me weer veel energie geeft. Ook stof tot nadenken...want het is een pittige operatie en wat kan ik met mijn andere borst?

Afgesproken eerst de scan, daarna aanvullend gesprek met chirurg!

Mooie stok achter de deur: ik moet nu echt stoppen met roken! Anders gaat de operatie ook niet door.
Starting....now!!

1 opmerking:

  1. Wauw... wat een verhaal. Inderdaad veel stof tot nadenken. En dan nu stoppen, zeker een goede reden. Heel veel succes laiverd!

    BeantwoordenVerwijderen